×

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc).

Belső borító


--- görgess lejjebb! ---

KULCS KÍNA VILÁGÁHOZ 打开中国文化之门


ahol a közös élmény- és értékteremtésben világraszóló barátságok köttetnek


A kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre alapozott működési rendünk a kezdetektől összefonódott Kínával. Nonprofit tevékenységünk társadalmi összefogás, mely közhasznú együttműködések mentén egyre szélesebbé válik. Az eltelt 22 év megszámlálhatatlan kulturális és művészeti programja meghatározta világlátásunkat és elkötelezetté váltunk a kulturális értékek megosztása iránt. 2003-től minden kínai esemény aktív résztvevője vagyunk: alakítói, formálói a magyar-kínai együttműködéseknek. Számunkra a művészeti képzések-, sport-, oktatás területei fontosak, azonban a 2010-es évektől egyedülálló társadalmi programok, fesztiválok megálmodásában és sikeres bonyolításában is értékes tapasztalatokat szerzünk. Összefogásra ösztönzünk, melyben a Művészeti Központ alkotó erejének megélése valódi élményeket nyújt.

中心成立已有22年,它是两国文化交流的桥梁,是两个民族零距离的合作平台。匈牙利拥有丰富的自然资源与文化遗产,这些宝贵财富无疑有效地促进了中匈两国间的合作。 在这个地球村的时代,友情协作不局限于一国境内,而是横跨洲际纵越民族。本中心属非盈利组织,致力于协助和推广社会合作。 中心所有的成员完全是义务工作,大家满怀对中国文化淳朴的热爱, 竭尽所能将中心一点点发展扩大到今天的规模。 在过去的二十年中我们与中国及亚洲其它国家诸多非赢利机构建立了友好关系,成为中匈文化间坚实的纽带。匈中文化交流中心的会员们怀有大胆的计划和梦想,并因此而紧密联系在一起。 在中国艺术的世界里畅游,在文化的多样中找到彼此和我们自己。我们是一个不断发展的组织,为此我们很骄傲。 相信一个团体要想长期发展和壮大,必须有能力不断的更新改善自身。拥有高度的责任心,完成每日的工作,在坚持的学习和练习中保证自己的水平和诚信度,确保组织可持续性的协调发展。 请允许我以匈中文化交流中心的名义,衷心感谢亲爱的听众们,感谢你们一直于我们一起,共同分享我们成长的快乐。 可以说,中国再一次在世界经济发展历史上写下了一笔,中国的飞速发展影响到了世界经济机构的构成。

presidential greeting 主席致辞 I about us 社区, 中心 I schools & workgroups 我们学校 I international pages 合作


₪ CCTV Központi Stúdió, Peking (2009) - egy egész estés műsor felvétele ₪


Közösségünk története 1995-ben kezdődött. A növekvő igényekhez igazodva folyamatosan fejlődtünk, 99'-ben már szervezett keretek közt dolgoztunk. 2000-től műhelyeket hoztunk létre, amelyek pár éven belül számos ország kulturális intézeteivel alakítottak ki a napi szintű együttműködést. 2006-tól minden kínai esemény aktív résztvevője vagyunk: alakítói, formálói az együttműködéseknek.

közösségünk (rólunk) I együttműködések I 22 év


Céljaink megvalósításában elköteleztük magunkat a kínai kultúra és művészetek iránt. Küldetésünk a kulturális értékek bemutatása és oktatás. Kölcsönös bizalmon és elfogadáson alapuló hosszú távú együttműködésben hiszünk. 2004-től a folyamatos kínai látogatásaink során nonprofit szakmai szervezettel alakítunk ki hosszú távú baráti kapcsolatot. Nemzetközi közösséget formálunk.

társadalmi szerepvállalás I cégeknek I


Oktató-gyakorló tevékenységeink köre bővül: iskolákat, műhelyeket hoztunk létre, képzéseinket elismert szakemberek, mesterek segítik. Tagjaink sikerrel szerepelnek fesztiválokon, kínai rendezvényeken. Képességeiket gyarapítva bizonyítottak multikulturális környezetben is. Kínai szervezetekkel közösen, hagyományos tematikák mentén dolgozunk, így életre szóló barátságok köttetnek.

iskolák I önkéntesség


UTAT MUTATUNK! 五彩人生


ahol a közös élmény- és értékteremtésben világraszóló barátságok köttetnek

Vezetőink a kínai kultúra és művészetek iránt elkötelezett, aktívan gyakorló emberek. Hivatásuk a kínai kultúra képviselete, a kínai művészetek kutatása és széleskörű oktatás megvalósítása. Segítik a magyar és kínai kulturális hagyományok ápolását, a közösségi-, és egyéni művelődés élénkítését. Aktívan szervezik, tervezik és irányítják a művészeti oktatásainkat és időszakos képzéseinket, műhelygyakorlatokat. A legtöbbet kívánják tenni az értékes, békés és egészséges élet kialakításáért, fenntartásáért, így munkájukkal a Központ közvetlenül járul hozzá a kulturális csere erősödéséhez.



Nyitottak vagyuk, programjainkhoz nem csak átlagemberek-, hanem magyar és kínai vezetők is csatlakoznak. Neves szakemberekkel dolgozunk együtt: kínai művészek, tanárok és Mesterek adják át tudásukat, tapasztalataikat az érdeklődőknek. Magyar és kínai vezetők magánemberként állnak mellénk, mert hisznek abban, hogy együtt eredményesebbek vagyunk. Érdeklődő kínaiak létesítenek velünk kapcsolatot, mert tudják, hogy velünk Magyarország kultúrája, népművészete és megannyi hagyományőrző iskolája, együttese ismerhető meg.

a tagság I regisztráció

KÖZÖSSÉGI MÉDIA 社交媒体


légy tagja a Baráti Körnek - már több mint 1730-an vagyunk

Legfrisebb híreink

Programjaink

Galériák a közösségi hálón

Pillanatképek a Galériákból (facebook)

Életmód és Kultúra


AKIKKEL EGYÜTT DOLGOZUNK


Régiónkban a keleti kultúra és oktatás területén működő Intézményekkel közösen dolgozzunk. Olyan együttműködést alakítottunk ki, melynek célja, hogy minél több minősített szervezet vegyen részt a jelentősebb társadalmi eseményeken. Közösen, közös munkával segítjük az oktatás, az ismeret-, és tudásmegosztás színvonalának fejlődését, a kulturális értékek tevékeny megőrzését. Közös platformot tartunk fenn, ahol minden csatlakozó szervezet megtalálja a saját értékeinek, tevékenységeinek közvetítéséhez megfelelő utat. Ahol mégis, közösen alakítjuk a magyar-kínai kapcsolatok sokszínű viszonyait, segítve az Intézmények, érdeklődők és országok közti hatékony, tiszta kommunikációt. Mert együtt többek vagyunk!

együttműködések